Novosti

Štik – umjetnost na tkanini

Stroj za štikeraj

Izvezite svoju viziju na platno, pa ovom drevnom umjetnošću prenesite svoju poruku.

Štik, vez ili vezivanje umjetnost je ukrašavanja tkanina iglom i koncem, ali i drugim sličnim materijalima, a njegova povijest seže unatrag tisućama godina i ima bogatu tradiciju širom svijeta – od prapovijesti do danas, ovim su autentičnim načinom ukrašavanja utkane poruke koje se nasljeđuju iz generacije u generaciju.

 

U nastavku teksta pročitajte kratku povijest štikeraja te saznajte kako pronaći kvalitetan i ekološki strojni vez.

 

Kratka povijest štikeraja

 

Prvi se tragovi veza na odjevnim predmetima mogu pronaći još u vremenima prapovijesti, a ono doživljava svoj procvat u starih Egipćana kada štik postaje vrlo cijenjeno umijeće. Ova se umjetnost zatim kroz cijeli srednji vijek razvijala i nadograđivala, pa se u kasnijim razdobljima tehnika vezivanja nadogradila i postala vrlo tražena ne samo na odjeći već i na drugim tkaninama – prekrasni se primjeri mogu pronaći u dvorskim muzejima, od zavjesa do posteljina i haljina.

 

Za vrijeme se industrijske revolucije vez modernizirao te su prvi strojevi za štik krenuli u pogon – napretkom se tehnologije tako danas mogu primijetiti vrlo sofisticirani strojevi za izradu veza te mogu utkati vrlo komplekse i autentične prizore na sve tkanine.

 

Konac Sensa Green

Tradicija je proizvodnje Sensa Green konca za štik započela još davne 1919.

 

Zašto odabrati štik?

 

Osim što je štikanje zaista umjetnost koja ne ostavlja ravnodušnim, kvalitetno je izrađen vez dugotrajan te tako utkan ukras na tkanini ostaje – zauvijek. Isto tako, vez na tkanini izgleda prirodno i uklapa se u materijal – elegantno je rješenje za skoro svaku namjenu, a njegovom izgledu i ljepoti ne može se parirati.

Budući da je vez vječan ukras, on je i rješenje koje odgovara prirodi – ekonomičan i odgovoran način ukrašavanja materijala koji traje.

 

Kvalitetan štik – prijatelj prirode

 

Štik izrađen od kvalitetnog, čvrstog i recikliranog konca bit će prijatelj okoliša – Sensa Green – uz to što je sam konac ekološki proizveden i održiv, visoko je kvalitetan pa može trajati i ne kida se.

Sensa Green je mekan konac za vez izrađen od 100% vlakana TENCEL™ Lyocell – osim toga, to je prvi obojeni konac za strojno vezivanje napravljen od prirodno snažnih, glatkih, biorazgradivih lyocell vlakana.

 

Konac je:

  1. izuzetno mekan
  2. nježan prema koži
  3. ima prepoznatljiv mat svileni završetak

 

Proizvodni proces koristi ekološki prihvatljive tehnologije i održive sirovine, a drvo je glavni sastojak konca te se u proizvodnji Sensa Green konaca tvrtke Madeira ne koriste  tvari životinjskog podrijetla – vegan friendly!

Konac Sensa Green

Konac za izradu veza Sensa Green ekološki je proizveden i održiv proizvod.

 

A kako do savršene izvedbe?

 

Detaljnom obradom željene slike ili loga, strojevi se za izradu veza mogu pobrinuti za to da izvezena slika izgleda autentično i elegantno.

 

KVALITETAN KONAC + PAŽLJIV PRISTUP + MOĆAN STROJ ZA VEZ = IZVANREDNO TKANJE

 

Vez na tkanini konac Sensa Green

Vez na tkanini konac Sensa Green

 

Zelena ponuda – razmišljati u skladu s prirodom

 

Uz recikliran i kvalitetan konac i strojeve koji rade na prirodne izvore energije, možete odabrati i 100 % pamučne i certificirane odjevne predmete i dodatke.

 

Jer ako možemo birati zeleno, zašto ne bismo?

 

KLIKNI ZA PONUDU

NEUTRAL MAJICE

NEUTRAL MAJICE

Related Posts